Akwasi uit Senegal wilt liever meer apartheid dan gelijkheid, en pleit voor een speciaal journaal voor zwarte mensen, omdat deze de Nederlandse taal vaak lastig vinden.

“Ik wil een toevoeging op het journaal, met voor nu als werktitel: Journaal op Zwart. Daarin laten wij werelden binnen Nederland zien die je normaal gesproken niet ziet.”

Als voorbeeld noemt Akwasi het aantal correspondenten van de NOS in Afrika. “Wist je dat de NOS twee correspondenten heeft voor 45 landen in Afrika? Dat is van de zotte en dat willen wij veranderen, want onze redactie bestaat uit de wereld.”

Presentatrice Eva Jinek is vooral benieuwd hoe Akwasi van plan is in een korte tijd een nieuwsorganisatie als die van NOS op te zetten, aangezien daar honderden mensen werken. “Praktisch onmogelijk”, stelt ze. Akwasi kijkt daar anders naar: “We hebben expertise nodig, en ik ben daar al jaren voor aan het scouten.”

De rapper vindt dat het “na dertig jaar nog steeds fout gaat” op het gebied van diversiteit bij de NPO, omdat redacties en sleutelposities “niet gem├¬leerd genoeg” zouden zijn. Met zijn eigen omroep wil hij daar verandering in brengen. “Ik waardeer de inspanningen bij de NPO, maar het kan beter en daarom proberen we dit nu met Omroep Zwart te doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.