astrazeneca

AstraZeneca het farmaceutische bedrijf achter het matig effectieve corona vaccin neemt Alexion over. De farmaceut betaalt hier 39 miljard dollar of 32,2 miljard euro voor.

Wat is Alexion?

Alexion is een bedrijf gespecialiseerd in weesgeneesmiddelen tegen verschillende zeldzame aandoeningen. Er werken meer dan drieduizend mensen en draaide vorig jaar een winst van bijna 2.4 miljard dollar. Dit enorme bedrag kwam uit inkomsten van verkoop van 5 miljard aan geneesmiddelen.

Omgerekend is de prijs die betaald wordt dus 175 dollar per aandeel, de overname zal in het derde kwartaal van 2021 mits akkoord afgerond worden.

Helaas niet zo effectief

AstraZeneca werkt momenteel samen met de Universiteit van Oxford aan een coronavaccin. Dit vaccin bleek helaas maar voor 70% van de gevallen te beschermen tegen COVID-19. Over hoelang dit vaccin de persoon beschermd is nog niet bekend, verwacht wordt dat men zich elk kwartaal zal moeten vaccineren.

Burgers kiezen liever 90% effectief vaccin

Een onderzoek onder de bevolking wijst uit dat men liever kiest voor de overige vaccins, die wel voor 90% effectief zijn. Of burgers kunnen kiezen of zij het 70% effectieve vaccin van AstraZeneca toegediend willen krijgen of een van de 90% werkende vaccins waarvan het onderzoek is afgerond is niet duidelijk.

Bloedziekte na toedienen AstraZeneca

Eén deelnemer uit de vaccingroep kreeg een bloedziekte na toedienen vaccin van AstraZeneca en een andere zeer ernstige koorts. Allen zijn hersteld en onderzoekers concluderen dat het vaccin veilig is op de korte termijn. Lange termijn klachten zullen we helaas moeten afwachten na de eerste groepen zijn gevaccineerd.

AstraZeneca beschermd niet tegen asymptomatische-besmettingen

Het AstraZeneca vaccin beschermd niet tegen asymptomatische besmettingen. Een deel van de deelnemers raakte wel besmet, maar kreeg geen klachten. Het is dus niet zo dat je na vaccineren geen gevaar meer bent voor andere. Je beschermd alleen je zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.