EDR Credit Services, fraude, malafide bedrijf
EDR Credit Services, malafide bedrijf

EDR Credit Services, een malafide bedrijf dat verjaarde en oninbare facturen opkoopt en personen zwaar dupeert door ze onterecht aan te merken als wanbetaler. Toch werken diverse energieleveranciers samen met deze oplichters. Dit is gebleken uit een onderzoek door de nieuwsreactie redactie.

Het malafide bedrijf EDR Credit Services staat geregistreerd op de Loire 180 in Den Haag. Het bedrijf bevat een database met personen waarvoor naar eigen zeggen een kredietwaardigheidscheck is gedaan. Dat deze check totaal onbetrouwbaar en op malafide wijze tot stand is gekomen wordt daar niet bijverteld.

Malafide kredietwaardigheidscheck

Men hoeft er maar de (Google) reviews op na te lezen om te ontdekken dat de bedrijfsvoering bij EDR Credit Services niet zuiver is. Een paar voorbeelden:

Dankzij EDR Services sta ik al jaren te boek al wanbetaler terwijl ik nog nooit een negatieve BKR registratie heb gehad. Hebben net onze 2e koopwoning gekocht en genieten een goed inkomen waar we dankbaar voor zijn.. Door dit bedrijf is even overstappen qua energie al een hele operatie geworden.. Als je dit vervolgens ongedaan wil maken moet je zelf bewijslast leveren wie je bent terwijl EDR zonder mijn toestemming een risicoprofiel heeft opgesteld over mijn persoon zonder mijn toestemming en blijkbaar met gebruik van onjuiste informatie..

Mijn partner heeft een brief ontvangen vanuit dit bedrijf wat zegt openstaande vorderingen te innen vanuit kpn bv. Een zeer onbeschofte man kreeg ik aan de telefoon die tegen mij begon te schreeuwen ( geen normen en waarden blijkbaar) KPN gebeld en de situatie uitgelegd en gevraagd of er een factuur open ( van 15 jaar geleden)stond op mijn partners naam. Dit bleek niet het geval te zijn. Pasr dagen later ontvingen we de desbetreffende papieren met verschillende bedragen. Ze proberen willekeurige mensen op te lichten door de brieven te versturen met een openstaand factuur. KPN geeft aan al 3 jaar hier mee bezig te zijn om hun hiermee te laten stoppen. Ze gaan steeds onder een andere naam verder… Trap hier niet in!

Heel slechte ervaring ik ben respectloos behandeld na aanleiding van toeslag affaire ben ik gaan bellen en mailen voor een regeleing of bevriezen van het bedrag en ze hebben hier totaal geen begrip voor ben beschuldigd van wanbetaler wallegelijke man die mijn zaak behandeld het zijn emotionele loze wezens

EDR Credit Services, ook volgens Radar forum een discutabel bedrijf

Ook bij de consumentenbond en het Radar forum zijn soortgelijke ervaringen te vinden:

EDR Credit Services heeft gegevens van 7,5 miljoen mensen. Ze registreren openstaande rekeningen die je een keer over het hoofd hebt gezien. En ze knopen daar subjectieve conclusies aan vast die zeer nadelig kunnen zijn. Dat gebeurt ongezien, ongereguleerd en zonder je toestemming. Je wordt er niet eens over geïnformeerd, en dat is in schaamteloze overtreding van de wet.

Discutabele handelswijze in opbouw van onbetrouwbare EDR databank

Dit is al discutabel, maar het wordt nog erger. Een bekende werkwijze van EDR Credit Services is namelijk het opkopen van verjaarde, en dus oninbare openstaande facturen. Bekend zijn voorbeeld oude “telefoonverzekeringen” die zonder medeweten van de consument worden verlengd. Wanneer een bedrijf in financiele problemen komt kan het voorkomen dat zij EDR Credit Services inschakelen. Nadat andere incassobureaus een poging hebben gedaan en kunnen concluderen dat dit oninbare facturen zijn komt een partij als EDR in beeld. Zij kopen administraties op, proberen deze vervolgens op malafide wijze te incasseren en wanneer dit niet lukt wordt de consument bij hen geregistreerd als wanbetaler. Dit zegt dus weinig over het realistische betaalgedrag, inkomen of de schulden (BKR) van een consument.

Energieleveranciers gebruiken malafide kredietwaardigheidscheck van EDR Credit Services

Opvallend hier aan is het feit dat veel energieleveranciers en andere bedrijven die diensten aanbieden aan consumenten gebruikmaken van het onbetrouwbare EDR Credit Services uit Den Haag. Omdat veel consumenten overstappen van energieleverancier kunnen zij hierdoor gedupeert worden en tegen problemen aanlopen. Wanneer hierover contact opgenomen wordt met EDR Credit Services loopt men tegen een muur van administratieve moeilijkheden aan, terwijl de bewijsplicht ligt bij EDR Credit Services. Het lijkt een onethisch verdienmodel waar EDR Credit Services uiteraard niet vanaf wil.

Ben jij ook gedupeert door het de onbetrouwbare kreditwaardigheidscheck van EDR Credit Services?

Schrijf dan een negatieve review via Google of andere recensiewebsites over het onbetrouwbare en onethische EDR Credit Services, of post het op social media. Bij klachten kunt u ook een klacht indienen over EDR bij de Autoriteit Persoonsgegevens of contact opnemen met het Juridisch Loket over mogelijke vervolgstappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.