Homo’s niet veilig voor geweld Marokkanen en andere islamitische jongeren in Amsterdam

0
131

Dat Geweld en intimidatie richting homo’s door Marokkanen een groot probleem is was al duidelijk, maar dat het probleem alleen maar toeneemt vind Halsema ergens vast pijnlijk. Een onafhankelijk onderzoek vanuit de Gemeente Amsterdam bevestigd nogmaals de afkomst van de daders.

Uit het onderzoek van de Gemeente Amsterdam blijkt namelijk, dat de daders altijd islamitische jongemannen zijn, met een leeftijd tussen de 15 en 22 jaar. Meestal zijn het Marokkanen, maar soms ook andere islamitische jongeren die in groepsverband homo’s lastigvallen en/of mishandelen.

Rapport homodiscriminatie Amsterdam: dader vaak jonge Marokkaan - EW
Halsema over rapport geweld tegen homo’s vanuit islamitische samenleving

Marokkanen haten homo’s gewoon

Jan Bert Vroege van de D66 vind de uitslag van het onderzoek zeker niet verrassend, maar ziet niet in waarom we de Marokkanen moeten aanpakken voor de stijgende homo discriminatie van hun kant. Specifiek zijn en het probleem bij de bron oplossen lijkt hem geen goed idee, “je kan beter de hele klas laten nablijven in plaats van het kind dat wat fout heeft gedaan”.

Illias Zian en Chris Belloni van de Marrokaanse boot

Islamitische jongeren vallen homo’s lastig

Dat de daders van deze homo discriminatie eigenlijk alleen maar niet-westerse jongeren zijn van niet autochtone afkomst, verrast ook Annabel Nanninga (fractievoorzitter JA21 Amsterdam) totaal niet.

Halsema kijkt weg

Ze vind het goed dat zelfs in Amsterdam, waar Halsema het wegkijken als een olympische sport beoefent nu een helder rapport op tafel ligt. islamitische jongeren vallen homo’s lastig, het is en was altijd al een feit maar wordt nu nogmaals ondersteund door eigen onderzoek.

De islam en homo’s

Zoals bevestigd door het onderzoek past de islam niet in een samenleving waar homo’s publiek te herkennen zijn. Het is niet alleen verboden volgens deze religie, maar er staan ook forse straffen op.

Nassiri en zijn grote liefde Ferdinand. Ze zijn 4,5 jaar samen.
Nassiri en zijn grote liefde Ferdinand. Ze zijn 4,5 jaar samen.

Logisch dus dat deze islamitische mensen zo heftig reageren op homo’s. Dit probleem kan dus maar op 1 manier opgelost worden en dat is zonder deze religie of zonder homo’s. De keuze is aan de overheid, maar blijven aanmodderen op deze manier gaat zeker niet helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.