Hugo de Jonge bedreigt Nederlandse volk
2021-12-13 14:26:36 DEN HAAG - Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) staat de pers te woord op het Binnenhof na afloop van een bewindspersonenoverleg over de aanpak van de coronacrisis. ANP PHIL NIJHUIS

Hugo de Jonge en zijn absurd dreigende taal in december “we weten waar ze wonen”

In december stemde de Tweede Kamer over een wetsvoorstel om het coronatoegangsbewijs in te zetten in niet-essentiële winkels en niet-essentiële dienstverlening.

Tijdens de plenaire vergadering vroeg senator Henk Otten of De Jonge kon aangeven waar de groep zit “die zo enorm in de ontkenning zit en die de heel dag bezig is om mensen van het vaccineren af te houden”. Hij doelt hier op de mensen die zich bewust zijn van de risico’s, of vanwege medische redenen niet kunnen laten vaccineren tegen het coronavirus. De Jonge claimde dat dat zo’n 11 procent van de bevolking zou zijn wat een overduidelijke leugen is. Zelfs op januari 2022 is de vaccinatiegraad slechts 70,2%.

De Jonge antwoordt vervolgens dat hij weet waar ongevaccineerden wonen. “We weten inmiddels vrij goed en vrij precies per postcode waar ze wonen”, zei hij. “We weten ook vrij goed wat de redenen zijn waarom ze zich niet laten vaccineren.”

Deze uitspraak zou impliceren dat de overheid deze personen op zou willen zoeken, of dat er een deur-tot-deur vaccinatiecampagne wordt overwogen.

Deze dreigende taal veroorzaakte veel verontwaardiging op social media. “Doodeng”, “absurd” en “dreigend” werd er gereageerd. Op Twitter gaven mensen ook aan dat ze er niet door hebben kunnen slapen.

Haatzaaien en discriminatie door Hugo de Jonge

Demissionair minister voor Volksgezondheid Hugo de Jonge was bij Op1 aanwezig. Hij wakkerde de verdeeldheid tussen gevaccineerden en ongevaccineerden flink aan. Hugo gaf aan totaal geen begrip te hebben voor mensen die zich niet laten vaccineren.

“Ik heb geen begrip voor mensen die geen prik willen […] We hebben veel te veel begrip voor die kleine groep weigeraars. Ik heb dat niet begrepen.”

Deze bizarre uitspraak toont aan hoe ver de door de WEF en farmaceutische industrie omgekochte Hugo van de maatschappij staat. Er is een vrije keuze tot vaccinatie en het is niet aan de demissionaire minister om hier een oordeel over te vellen. Het gaat om een medische ingreep die negatieve invloed kan hebben op het lichaam en de gezondheid. Er zijn meer dan 30% ongevaccineerde Nederlanders, waaronder personen die vanwege gezondheid, medische aandoening of medicijngebruik geen corona vaccin MOGEN nemen.

Leugens over effectiviteit boosterprik

Zoals het een basisschoolleraar betaamt (de hoogste opleiding die Hugo de Jonge heeft genoten), heeft hij een kinderlijke term bedacht voor de extra vaccinatie die bescherming zou moeten bieden tegen de Omicronvariant van het Coronavirus; “de oppepprik”.

Fleur Agema betrapte Hugo de Jonge op deze leugen en misleiding. “Ook een derde prik stopt de transmissie niet.”

Fleur Agema van de PVV haalde een voorbeeld aan: “Op een Spaans kerstfeest kregen 70 van de 173 aanwezige ic-verpleegkundigen en artsen corona ondanks 3e prik en negatieve test vooraf.” We zien steeds meer nieuwsberichten en onderzoeken op internationaal niveau die de waarde van een boosterprik ontkrachten.

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/us-study-suggests-covid-19-vaccines-may-be-ineffective-against-omicron-without-2021-12-14/
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/sinopharm-covid-19-booster-weaker-against-omicron-study-2021-12-20/

https://www.nature.com/articles/d41586-021-03672-3

Als het vaccin niet beschermd tegen de Omikronvariant, die overigens dezelfde symptomen heeft als een verkoudheid, waarom zou een “boosterprik”, van exact hetzelfde vaccin dan ineens wél bescherming bieden? Een vraag die Hugo de Jonge op zijn functioneren op basisschoolleraar niveau waarschijnlijk zichzelf niet heeft gesteld.

Bedreiging en verzonnen argumentatie door Hugo de Jonge

“De vrijheid om nee te zeggen tegen vaccinatie,” aldus De Jonge, “daar leg ik me niet bij meer. Want dat recht, die vrijheid kan nooit belangrijker zijn dan het recht van een ander om niet ziek te worden. Het recht van een ander op een plek in het ziekenhuis. Het recht van de ander om z’n onderwijs, z’n onderneming of z’n leven gaande te houden.”

Deze uitspraak die Hugo de Jonge deed tijdens de vorige persconferentie slaat kant nog wal en getuid van absurd complotdenken. Inmiddels is gebleken dat vaccinatie tegen Corona helpt om de symptomen bij een besmetting te verminderen en dus het risico op ziekenhuisopname ook. Het gaat dus niet om het verminderen van de besmettelijkheid.

Als de vaccins effectief genoeg zouden zijn, zouden “anderen” dan ook geen angst meer moeten hebben voor ongevaccineerden? Wederom een keiharde leugen dus van demissionair minister van Volksgezondheid.

Meer onmiskenbare leugens van Hugo de Jonge op video

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.