Eindelijk, na maanden lang achter de feiten aan te lopen en aandringen van experts om winkels en scholen te sluiten, lijkt het kabinet nu dan eindelijk overstag. Niet-essentiële winkels zijn vanaf morgen gesloten en ook scholen gaan eindelijk dicht.

Beter laat dan nooit

Enorm veel corona besmettingen van de afgelopen tijd bleken vanuit scholen en winkels te komen. Toch werden deze telkens niet gesloten, nu kerst en oud en nieuw nadert slaat de paniek toe. De Routekaart en het corona-dashboard worden al maanden genegeerd door het kabinet, maar nu blijken de voorspelde consequenties toch uit te komen.

Na aanleiding van het Catshuisberaad is er eindelijk een extra crisis overleg ingepland. Na dit overleg volgt er dan toch een ministerraad waar meerdere opties op tafel liggen. Waarom deze opties niet reeds doorgenomen zijn blijft een raadsel, maar wij spelen liever op de bal dan op de man.

Wat wordt er allemaal gesloten?

Bioscopen, dierentuinen, zwembaden en de sportscholen gaan ook eindelijk dicht. Waarom dit niet eerder gebeurd is blijft een raadsel. Sportscholen waar de ventilatie vaak slecht geregeld is en het zweet van de ramen afdruipt zijn al langer een punt van discussie.

Een avondklok met oud-en nieuw lijkt niet meer te voorkomen, dit is de enige manier om handhaving te kunnen realiseren.

De schuld bij de burger leggen

Uiteraard zullen de ministers de schuld weer bij de burgers proberen te leggen, maar inmiddels zal dit natuurlijk met een korreltje zout genomen worden. Zolang de overheid de maatregelen niet aanscherpt valt er de burgers niks te verwijten.

Einde nog lang niet in zicht

Nu de vaccins niet zo veilig zijn als gedacht en de goedkeuring langer op zich gaat laten wachten is het einde nog lang niet in zicht. De harde lockdown die vandaag aangekondigd wordt zal dan ook minimaal tot eind Januari gaan duren. Waarom het kabinet niet eerder heeft ingegrepen, zodat we wel kerst en oud-en nieuw kunnen vieren is niet duidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.