rutte op de fiets

Zondag komt een extra overleg over de corona crisis, het kabinet gaat in het Catshuis over de enorme stijging van het aantal besmettingen praten. Wellicht een aantal maanden te laat, maar dat terzijde.

Gaat kerst dan toch niet door?

Onderzoekers en experts waarschuwen het kabinet al maanden over de oplopende besmetting cijfers maar het kabinet wilt niet luisteren. Zelfs nu de cijfers zo extreem zijn opgelopen dat volgens de Route-Kaart de winkels en scholen al lang dicht moeten blijven ze maar wachten. Nu we waarschijnlijk geen bezoek mogen ontvangen met kerst, gaan ze wellicht toch experts raadplegen.

Van uitstel komt afstel

Natuurlijk had het kabinet al maanden geleden een totale lockdown moeten aankondigen zodat we nu lekker kerst zouden kunnen vieren, maar nu dit al maanden uitgesteld wordt lijkt er afstel te komen. Zelfs nu al maanden bewezen is dat de besmettingen op scholen en niet-noodzakelijke winkels de reden zijn van de huidige stijging wilt het kabinet de maatregelen niet aan scherpen.

Huidige maatregelen niks geholpen

De huidige corona maatregelen helpen niet, dus moeten aangescherpt worden. Zo simpel is het, als je de brand niet onder controle krijgt laat je meer mensen blussen. Wat is het toch dat de overheid liever de besmettingen en doden laat oplopen, dan even aan de handrem te trekken om vervolgens daarna weer verder te kijken. Experts vragen het zich al bijna een jaar af, maar antwoorden blijven uit.

Overleg van Dinsdag vervroegd naar Zondag

Het kabinet zal oorspronkelijk pas Dinsdag weer ‘Corona overleg’ hebben, maar zien wellicht eindelijk de ernst van de situatie in. Bij het Catshuis overleg zondag zijn vanuit het kabinet naast Rutte En Clown Hugo de Jonge ook Carola Schouten, Wopke Hoekstra, Wouter Koolmees, Tamara van Ark, Fred Grapperhaus (corona regel overtreder) en Arie Slob aanwezig.

Zij zullen zich laten bijpraten door bewezen incapabel RIVM-directeur Jaap van Dissel en zijn “doe maar rustig aan, het komt wel goed was je handen” team.

Rutte heeft al toegezegd dat tijdens de kerstdagen er niet versoepelt zal worden, maar dat je waarschijnlijk helemaal geen gasten meer mag ontvangen komt toch hard aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.