Klaus Schwab en Mark Rutte

Klaus Schwab is de oprichter van het World Economic Forum, een internationale NGO gebaseerd in Zwitserland. Deze organisatie, die veel samenwerkt met de grootste bedrijfsleiders, politici, economen en journalisten, ziet de Corona “pandemie” als een unieke kans om de wereld drastisch te gaan veranderen (in jouw nadeel).

Maar wie is deze man nu eigenlijk? En waarom wil hij de wereld “resetten“?

Biografie Klaus Schwab

Op Wikipedia staat niet benoemd wie de ouders zijn van Klaus Schwab. Hij is geboren op 30 maart 1938 in Ravensburg, Duitsland. Hij heeft twee diploma’s, in Economie en Engineering van Zwitserse universiteiten. Ook heeft hij een Master of Public Administration behaald op de J.F. Kennedy School of Government van Harvard.

Andere bronnen laten meer los over zijn verlezen. Zijn vader’s naam was Eugen en was directeur van een fabriek bij een dochteronderneming van het grote Zwitserse bedrijf Escher-Wyss (industrieel bedrijf gericht op bouwkunde en turbinebouw) in Ravensburg. Eugen is in 1899 geboren in Zwitserland maar had een Duits paspoort. Er is niets te vinden over zijn moeder, behalve dat zij ook Zwitsers was.

Klaus groeide op in Ravensburg, Duitsland (vlakbij de Zwitserse grens) en Au (dichtbij Zürich). Hier bracht hij twee jaar door op een Zwitserse basisschool (1945 – 1947). Hierna verhuise hij terug naar Duitsland en woonde het Spohn gymnasium bij. In het boek “Gastgeber der Mächtigen” (gastheer van de machtigen) vertelt Schwab een beetje over zijn jeugd en zijn opvoeding. Daar leren we dat Eugen Schwab vanuit Duitsland probeerde het Zwitserse staatsburgerschap aan te vragen, maar dit werd geweigerd door de Zwitserse federale rechtbank. “Dit trauma” was de reden waarom Klaus Schwab, na meer dan 50 jaar in Zwitserland gewoond te hebben, nooit een Zwitsers paspoort heeft aangevraagd.

Tijdens WO II was Ravensburg een distributiecentrum voor geallieerde krijgsgevangenen en was zijn vader actief bij het Rode Kruis. Blijkbaar heeft hij (als Duits staatsburger!) geholpen bij het opzetten van een overeenstemming met de geallieerden, dat steden die niet in de defensie-industrie zaten, niet het doelwit zouden zijn van luchtaanvallen. Rond 1957 ging hij op 19-jarige leeftijd voorgoed terug naar Zwitserland en van 1958 tot 1966 (8 jaar) zat hij op een educatieve sneltrein en rondde zijn diploma’s cum laude af.

Goede connecties vanuit Zürich

Alsof dat nog niet genoeg was, werkte hij voor Escher-Wyss in Zürich, was hij assistent van de CEO “VDMA” (Vereniging voor werktuigbouwkunde en installatiebouw) in Frankfurt, ging naar Amerika voor zijn Masters (omdat hij zo slim was, kon hij een jaar overslaan) en leerde Henry Kissinger en Kenneth Galbraith kennen. Hij had dus enorm goede connecties.

Toen hij 30 jaar oud was, ging hij rechtstreeks naar het bestuur van Escher-Wyss in Zürich, waar hij verantwoordelijk was voor de integratie van Escher-Wyss in SulzerAG, en in zijn vrije tijd was hij professor aan het Centre d’Etudes Industrielles in Genève. Toen besloot hij plotseling, na 2 jaar, alles opzij te schuiven en op 24 januari 1971 het World Economic Forum op te richten. Sindsdien krijgt hij belastinggeld voor de WEF-beveiliging in Davos, trekt hij leger en politie uit heel Zwitserland aan om ervoor te zorgen dat niemand het aandurft om onaangekondigd dit privéfeest te bezoeken.

Oprichting World Economic Forum

De WEF duurt 4 dagen en kost ongeveer 43 miljoen Zwitserse frank aan belastinggeld (inclusief leger en politie). Af en toe is er wat “verzet” van een stel demonstranten, maar dat is duidelijk gecontroleerde oppositie, ze zorgen ervoor dat niemand bij zijn volle verstand er deel van wil uitmaken, dus de schijnvertoning gaat door tot op heden.

In 2020 schreef hij een boek genaamd “COVID-19: The Great Reset”. Deze paperback werd op 20 juli gepubliceerd – al 7 maanden in de Coronacrisis.

Tot nu toe is nog steeds niet echt duidelijk wie Klaus Scwab nu eigenlijk is.

Zwitsers schiereiland van de Elite

Laten we proberen erachter te komen. Eén detail is opvallend. Zoals vermeldt ging Schwab naar de basisschool in een plaats die Au heet. Het is een kleine stad tussen Waedenswil en Horgen aan het meer van Zürich. Hier is niet veel te zien – echter, Au is niet alleen de naam van een dorp, maar ook van een schiereiland met een interessante geschiedenis en een statig huis genaamd “Chateau Au”.

Het schiereiland is al meer dan 400 jaar in handen van dezelfde familie, beginnend in 1650 met generaal Hans Rudolf Werdmueller (rijke Zwitserse familie van zijdefabrikanten uit Zürich). Hij verdiende zijn vermogen   tijdens de Dertigjarige Oorlog en werkte ook voor de Veneten (Feniciërs). Wikipedia vertelt ons dat hij een broer heeft genaamd Hans Georg Werdmueller en dat hij de oom was van “Johann Heinrich Rahn”.

Johann Heinrich Rahn was wiskundige en heeft een boek geschreven met de titel “Teutsche Algebra”. Het werd uitgegeven door Johann Jakob Bodmer. Deze namen verwijzen naar een van de oudste particuliere banken in Zürich, Rahn + Bodmer.

Familiewapens Rahn, Bodmer, Bidermann

Let op het dambord in de familiewapens, het gebroken kruis en 404. Terugkomend op het genoemde schiereiland: in 1887 kocht barones Fanny Moser-Sulzer (Sulzer AG.), de weduwe van een rijke horlogehandelaar Heinrich Moser, het huis en landgoed. Zij verkocht het in 1917 aan Hans von Schulthess-Bodmer en Helene Bertha Schulthess-Bodmer.

Familie Bodmer en Klaus Schwab

Hans was bestuurslid van Escher-Wyss, Brown Boveri & Cie. Dit verbindt ons met de vader van Klaus Schwab. De familie Bodmer is een oude familie uit Zürich (15e eeuw) en verdiende geld als zijdefabrikanten.

Terugkomend op Klaus Schwab: tijdens zijn twee jaar in Au, 1945-47, was de familie Schulthess-Bodmer de huidige eigenaar van het landgoed. Men kan speculeren dat Klaus en zijn ouders mogelijk als gasten van het kasteel hebben geleefd.

Stamboom websites tonen ons geen broers en zussen voor Helene Bertha, maar de website MyHeritage geeft ons 3 bekende broers en zussen: Hans Conrad Ferdinand Bodmer, Henry Martin Leonhard Bodmer-Abegg en hun jongste Martin Bodmer.

Wikipedia noemt hem een ​​Zwitserse bibliofiel, geleerde en verzamelaar. Hij is beroemd om de Bodmer bibliotheek (Fondation Martin Bodmer) in Cologny, net buiten Genève. Hij verzamelde boeken en papyrus, bekend als de Bodmer Papyri.

Het is je misschien al opgevallen dat het familiewapen van Bodmer identiek is aan de voorgaande familiewapens. Martin Bodmer, die een fortuin heeft uit de productie van zijde, werd geboren in 1899 (hetzelfde jaar als de vader van Schwab) en de jongste van 5 kinderen. In 1927, een jaar na de dood van zijn moeder, trouwde hij met Alice Naville (denk aan Neville) met wie hij drie zonen en een dochter kreeg. Op 19-jarige leeftijd begon hij met het samenstellen van een bibliotheek met “wereldliteratuur” (Weltliteratur). In 1939 had hij zo’n 60.000 boeken verzameld. Er wordt niet veel over zijn opleiding geschreven, maar hij was van 1940 tot zijn dood in 1971 de vice-president van het Internationale Rode Kruis (een verband met de vader van Schwab). Omdat zijn boekencollectie te groot zou worden, besloot hij te verhuizen naar Cologny en de Bibliotheca Bodmeriana werd ingehuldigd in 1951. Op de website van de stichting staat: “Gedurende deze tijd vestigde Bodmer zich voorgoed in Cologny, waar hij een landgoed rond het platteland van Gautier had verworven en geconsolideerd (de zogenaamde“ Grand Cologny ”), verschillende aangrenzende percelen die meer dan 50 ha in totaal. Een van die percelen, de Villa Haccius, werd omgevormd tot twee paviljoens voor de bibliotheek in Zürich. “

50.000 m2 is veel land in een klein land als Zwitserland! Het rode gebied op de kaart toont de grootte van het hele perceel. Waarom is dat belangrijk? Omdat in Cologny veel duistere instellingen huisvestigen, zoals het World Economic Forum hoofdkantoor en Klaus Schwab!

WEF-hoofdkwartier op Bodmer landgoed?

De Stichting Martin Bodmer ligt op 15 minuten lopen van het WEF-hoofdkwartier en Schwab zelf woont naast het WEF-landgoed. Zou het kunnen dat het enorme hoofdkwartier op het land van Martin Bodmer is gebouwd? Zo ja, dan hebben we nog een verbinding: Martin Bodmer-Naville was niet alleen verzamelaar maar ook uitgever. Hij lanceerde in 1930 een maandelijkse literaire recensie die de beste teksten van het jaar in het Duits publiceerde, met gastschrijvers als Rilke, Thomas Mann, R. Kassner en Hofmannsthal. Kopieën kunnen nog steeds online aangeschaft worden.

Martin Bodmer stierf op 31 maart 1971. In januari 1971, hetzelfde jaar, startte Klaus Schwab het WEF in Cologny, met behulp van zijn assistent Hilde Stoll. Zij werd later zijn vrouw (verbinding met Otto Stoll). Ze trouwden in de Sertig vallei vlakbij Davos. Ze hebben 2 kinderen: Nicole en Oliver Schwab, die beiden voor de WEF werken.

Er is niet veel bekend over Martin Bodmer’s vrouw Alice Elsa Naville, geen foto of biografie. Gezien zijn status is dit erg opvallend. We weten alleen dat ze de dochter is van Henri-Adrien Naville. De naam Naville verbindt ons met het Internationale Rode Kruis, Escher-Wyss, Brown Boveri Cie. Haar vader had 2 broers, Albert en Robert. Een broer, Robert Naville, runde de papierfabriek van zijn schoonvader in Cham bij Zürich, samen met zijn zwager, industriële magnaat Carl Martin Leonhard Bodmer, genaamd Leo. Online is er niet veel informatie beschikbaar, maar waarvan bekend is dat hij in een statig huis in Zürich woonde, dat nu eigendom is van de Swiss ReGroup, hoofdverzekeraar van de WTC-aanslag.

Op deze foto van Leo Bodmer (rechts) is een enorme gelijkenis te zien met Klaus Schwab (links):

Leo Bodmer werd geboren in 1880 en op deze foto is hij 57 jaar oud. De foto werd genomen in september 1937, 6 maanden voordat Schwab werd geboren. Hier wordt een familieband steeds duidelijker en aannemelijker. Leo Bodmer zou zijn vader kunnen zijn, zijn oom – wie weet. Maar we hebben dezelfde namen keer op keer zien verschijnen. Om te laten zien wat deze families doen: Harro Bodmer, erfgenaam van het familiefortuin (1930 – 2015) adopteerde in 2012 zijn enige kleinzoon Henry C. Bodmer zodat hij de naam (en het geld) in de familie kon houden. Hij had alleen dochters en de achternaam van die Bodmer-tak zou zijn verdwenen.

In de tussentijd trouwde hij met Atkinson, wat ons in verband bracht met de oliehandel in Tulsa, Oklahoma, maar waarom de achternaam Schwab? Is het een familienaam of is het volledig verzonnen? Het woord “Schwab” werd en wordt nog steeds gebruikt als een etnische smet voor alle Duitsers. In Polen beschrijft het woord “Szwab” een persoon die hard werkt, maar het wordt niet gezien als iets positiefs maar als een teken van hebzucht! Dus, een joodse tint.

Klaus Schwab…of Klaus Bodmer?

Het kan zijn dat hij de naam Schwab gebruikt om er zeker van te zijn dat niemand weet wie hij werkelijk is en ten tweede om af te leiden van het feit dat het WEF niet is opgericht door een Duitser maar in Zwitserland is ontstaan. Dat zou het zielige verhaal over zijn vader en het Zwitserse staatsburgerschap verklaren. Die verhaallijn is zwak. Zijn vader kwam uit families met extreme invloed en Klaus Schwab vroeg nooit het Zwitserse staatsburgerschap aan omdat hij dat waarschijnlijk al had. Een ding is zeker, de zogenaamde elite is allemaal verwant en een van hun “poster boys” die in het publiek treden is Schwab.

Net als de Rockefellers en Rothschilds is het duidelijk dat ook Schwab een duidelijk fascist is. Hij is volkomen transparant geweest in zijn verlangen om de massa nog verder te onderwerpen, via onverholen tirannie en onderdrukking.

Nu  rest de vraag, wat besprak Klaus met Sigrid Kaag, Koningin Maxima en Mark Rutte?

Verder lezen? Klaus Schwab and his Great fascist Rest

Bron: Miles Mathis, vertaald uit het Engels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here