De regels omtrent winkels zijn woensdag aangescherpt. Hierdoor moeten bijvoorbeeld de Action en de Wibra toch hun deuren sluiten. De Kruidvat verkoopt nog wel niet-essentiële producten, zoals kerstcadeaus. Maar omdat die voornamelijk essentiële producten verkopen is dat geen probleem en zijn mensen in die winkel niet besmettelijk.

Winkels zoals de Gal&Gal en de meeste sigarenboeren zijn gewoon open, roken en zuipen is namelijk essentieel in de tijd waar een longvirus de wereld in zijn greep heeft.

Nieuwe regels winkels

Winkels die ook niet-essentiële producten verkopen, moeten vanaf nu aantonen dat ze 70% van de omzet halen uit essentiële producten. Anders worden de winkels gesloten.

Wat zijn essentiële producten?

  • levensmiddelen: gezond voedsel of junkfood, alcohol, drinken of rookwaar
  • drogisterijartikelen: zelfhulpgeneesmiddelen, persoonlijke verzorgingsartikelen (exclusief cosmetica en parfums) en schoonmaakmiddelen
  • diervoeding

Drukte niet verminderd

De meeste winkels zijn nog gewoon open en verkopen inmiddels essentiële producten zoals boormachines, terpentine, kerstballen, sigaretten of drank. Ook gaan veel mensen nog naar kantoor, deze hoeven namelijk niet gesloten te worden. Het virus houdt rekening met mensen die aan het werk zijn. De winkelstraten zijn nog lekker druk en ook de snelwegen zijn nog steeds even druk, dit getuigd van een falend corona beleid.

Verzorgingstehuizen zijn nog open voor bezoek, ook daar wordt iedereen met open armen maar met een mondkapje op ontvangen. Van de situatie van afgelopen maanden schijnen we niks geleerd te hebben. Lekker naar de supermarkt met een niet schoongemaakt winkelwagentje? Geen enkel probleem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.