In Vietnam was men begonnen met het vaccineren van kinderen met het experimentele Pfizer vaccin. Een 12-jarige jongen is vorige week overleden in de Binh Phuoc provincie na het ontvangen van een Pfizer prik. Dit is in Vietnam het derde dodelijke slachtoffer onder kinderen. Bewoners ter plaatse weten te melden dat er 6 kinderen zijn gestorven door de injectie met Comirnaty van Pfizer (COVID-19 vaccin).

De jongen ontving de eerste prik vorige week maandagmiddag. Hierna werd hij naar huis gestuurd om bij te komen. Na het avondeten sloeg duizeligheid, hevige buikpijn en diarree toe.

Zijn ouders brachten hem naar een lokaal ziekenhuis waarna hij naar het General Hospital of Binh Phuoc werd overgebracht. Vervolgens is hij voor specialistische zorg weer overgebracht naar het ziekenhuis in Ho Chi Minhstad waar hij uiteindelijk op dinsdag overleedt.

De provincie Binh Phuoc was 15 november begonnen met het vaccineren van kinderen tussen 12 en 17 jaar. Ondanks de experimentele status van het vaccin met vele bijwerkingen en het gebrek aan risico voor COVID-19 in die leeftijdscategorie.

In totaal zijn er 120 kinderen in het ziekenhuis opgenomen na het injecteren met het Pfizer vaccin.

De doodsoorzaak is officieel vastgesteld als “een overreactie op het middel“. Met dezelfde oorzaak overleden eerder al vier werknemers in een schoenenfabriek in Thanh Hoa Kim na injectie met de Vero Cell COVID-19 vaccinatie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.