Bijna alle winkels zijn inmiddels weer open, ook de grote ketens zoals Hema en Action hebben inmiddels lak aan de regels, het virus en de slachtoffers. Steeds meer winkels proberen tussen de regeltjes door open te blijven.

Vakbond FNV reageert bezorgd en de Tweede Kamer inmiddels kritisch, maar heeft met deze ondoordachte maatregel het probleem zelf veroorzaakt. Een oplossing lijkt er niet te komen, de versoepelingen worden verplaats naar September.

Lekker onduidelijk

Er is nog veel onduidelijk, welke winkels mogen wel open en welke niet?. Volgens de kromme ondoordachte richtlijnen mag een winkel open als er meer dan 70% ‘essentiële producten’ worden verkocht.

‘Essentieel’ blijft een breed begrip en dankzij onze overheid inmiddels een raadsel. Als een winkel dan 30% van zijn omzet uit deze producten haalt mag deze open blijven. Lekker omslachtig en ondoordacht.

Nu veel winkels ineens essentiële producten lijken te verkopen en open kunnen blijven, lijken de versoepelingen nog ver weg. De winkelstraten stromen inmiddels weer vol met mensen die kerstinkopen gaan doen en zin hebben om even naar buiten te gaan.

Van maatregelen lijkt men niks te weten, ook de files zijn weer toegenomen. Iedereen gaat nog gewoon naar kantoor.

Het is zo simpel

Niet-essentiële winkels, in Nederland zo onduidelijk. In Duitsland lekker simpel daar mogen alleen de echte essentiële-winkels open dus: Supermarkten, Apotheken en Banken open. Wordt dat hier de volgende maatregel? “Enkel de echt essentiële-winkels blijven open”. Het is een schande hoe onze overheid deze coronacrisis keer op keer weet te falen. Zo moeilijk is het toch niet? Dicht die hap en het liefst met terug werkende kracht, want dit had al 4 maanden geleden moeten gebeuren.

Vuurwerk maatregel inmiddels ook gefaald.

Inmiddels vallen alle maatregelen van onze overheid om, ook het vuurwerk wordt gewoon verkocht aan de grens en kan legaal vervoerd worden. Het wordt dus weer erg druk op de spoedeisende hulp dit jaar.

Vuurwerk handelaren aan de grens draaien een prima jaar nu ook alle Nederlanders daar vuurwerk komen halen. Want waarom zouden wij ons aan de regels houden, de zorg is er toch voor iedereen? Ze moeten ons wel helpen als het fout gaat…

Vuurwerkletsel niet vergoed door verzekeraars.

De enige oplossing om nu nog tegen te houden dat men met vuurwerk gaat rommelen is dan ook het niet meer vergoeden van vuurwerk letsel. De zorg is momenteel al veel te druk met de huidige coronacrisis en heeft geen tijd en capaciteit voor nog een vuurwerkcrisis. Aangezien veel Nederlanders zelf niet na kunnen denken, moeten we het dan maar op deze manier proberen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.