Het aantal uitgevoerde corona tests stijgt al weken en dus ook het aantal besmettingen, gelukkig blijven de positieve uitslagen qua percentage gelijk. Zoals het er nu uit ziet is er dus totaal geen reden tot paniek, er zijn 66.780 meer tests afgenomen

Als men meer appels plukt, vind men meer rotte appels. Maar het percentage rotte appels zal niet veranderen. Daarom is het belangrijk om naar percentages te kijken, vooral nu er meer tests worden afgenomen zonder daar over te communiceren. Waarom men het in de media alleen over het aantal positieve-tests heeft is onbekend dit zegt namelijk niks.

Black Friday gelukkig geen boosdoener

Onderzoek heeft uitgewezen dat Blackfriday gelukkig geen invloed heeft gehad om het aantal met corona besmette personen. De stijging zat puur in de verhoging van de test capaciteit. Er lopen nog steeds evenveel besmette personen rond, alleen zijn er meer getest.

Meer mensen getest en dus meer positieve tests

Van 30 november tot en met 6 december werden in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst -teststraten 339.054** testen afgenomen. Dat zijn 66.780 testen meer dan de week ervoor toen de GGD’en 272.274 mensen op COVID-19 hebben getest. Vandaar de stijging in positieve tests.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.