In een woon-zorgcentrum in het België heeft Sinterklaas 45 mensen besmet. De Sinterklaas heeft zich netjes aan alle voorschriften gehouden en altijd minimaal 1.5 meter afstand tot de bewoners gehouden, wat natuurlijk niet genoeg is.

Hoe kan dit nou?

Sinterklaas heeft enkel gemeenschappelijke ruimtes bezocht, althans dat staat in de verklaring van het zorgcentrum. Er zou altijd voldoende afstand gehouden zijn en ventilatie volgens het summiere ventilatie plan van de overheid en WHO. Ook de handen werden telkens ontsmet en er werden geen cadeau’s overhandigd.

De Sinterklaas bleek in werkelijkheid de zoon van een van de bewoners. Het “leek geen kwaad te kunnen” althans niet voor het naïeve personeel en leidinggevende.

Maatregelen niet veilig

Tijdens het bezoek had de hulp-sint nog geen klachten, maar achteraf bleek deze verantwoordelijk voor deze “massa besmetting”. Dit bewijst nog maar eens dat alleen 1.5 meter afstand houden behoord tot schijnveiligheid en niet geadviseerd mag worden zonder de relevantie van ventilatie te benoemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.