Beroeps racist Sylvana Simons heeft in Amsterdam 1 op de 8 stemmen bemachtigd. Sylvana die zich graag in de slachtofferrol begeeft wilt zo weer aandacht krijgen.

In 2019 kwam ze in de picture na het aankaarten van ‘buitensporig en onnodig politiegeweld’ via een spoeddebat. De gehele raad inclusief hipstermeester Femke Halsema waren in shock. Hoe durfde Simons de politie ter discussie te stellen? Het was het begin van een lange adem.

Onvoldoende stemmen

In eerste instantie sloot Simons zich aan bij de partij Denk, maar zonder succes. Vervolgens probeerde ze met Bij1 een zetel in de Tweede Kamer te behalen, uiteraard zonder succes. In de Amsterdamse gemeenteraad kreeg ze na veel wikken en wegen uiteindelijk een plek.

Opkomst Bijlmer omhoog

Deze keer is het haar wel gelukt. De meeste stemmen kwamen uit delen van de Bijlmer (oost en centrum) voornamelijk Holendrecht/Reigersbos. Het grootste cadeau van de Bijlmer aan Bij1 was de flinke opkomst. Veel meer mensen zijn daar gaan stemmen in vergelijking met 2017.

Kleine doelgroep

Natuurlijk kan je in de kamer niet alleen mensen uit de Bijlmer vertegenwoordigen, je moet er zijn voor alle Nederlanders. Sylvana focust zich voornamelijk op een kleine groep mensen die zich niet gehoord voelen in de maatschappij. Waarom deze mensen niet gaan studeren of banen zoeken waarbij zij wel gehoord kunnen worden is een raadsel. Hoever gaat deze slachtofferrol je nog brengen?

Alles draait om Sylvana

Voor Sylvana Simons draait het leven vooral om… Sylvana Simons. Dit heeft ze deze week weer bevestigd op Twitter. “Ik ben een rolmodel voor anderen”, “Ik luid een nieuw tijdperk in”.

De illusie dat ‘zwarte’ mensen zich alleen vertegenwoordigd kunnen voelen door vertegenwoordigers met deze zelfde kleur is puur racisme. Een normaal mens voelt zich vertegenwoordigd door volksvertegenwoordigers met de zelfde ideeën. Enkel bij Sylvana gaat alles om huidskleur en afkomst.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.