CommonPass, een digitaal coronapaspoort van het WEF

In Nederland zijn we inmiddels in een loom tempo gestart met vaccineren voor COVID-19. Er zijn steeds meer geluiden uit de media en politiek over een nieuw Coronapaspoort. Er is een internationaal bewijs van vaccinatie dat we gebruiken bij verre bestemmingen. Waar komt dit nieuwe Coronapaspoort ineens vandaan? En wat is het doel?

Het “Vaccination Credential Initiative” is onlangs gelanceerd met grote gevolgen voor onze vrijheden. Meerdere vliegmaatschappijen testen inmiddels met een digitaal “gezondheidspaspoort” genaamd CommonPass. Vliegen kan straks alleen nog met een bewijs van vaccinatie.

Een aantal initiatiefnemers:

  • Grote techbedrijven uit Sillicon Valley zoals Microsoft, Oracle en Salesforce
  • Bedrijven in de Gezondheidszorg
  • Amerikaanse Inlichtingendiensten (CIA, In-Q-Tel, Palantir)
  • Commons Project Foundation (World Economic Forum)
  • De Rockefeller Foundation
  • Bill & Melinda Gates Foundation
CommonPass app als digitaal Coronapaspoort.
Meerdere vliegmaatschappijen testen al een digitaal “gezondheidspaspoort” genaamd CommonPass. Vliegen kan straks alleen nog met een bewijs van vaccinatie.

Oprichting Vaccination Credential Initiative

Het begon met aan aankondiging van een aantal grote techgiganten. Deze hebben nauwe banden met de Amerikaanse inlichtingendiensten. Ook verkondigde zij samenwerkingen aan met verschillende bedrijven uit de gezondheidszorg. Vervolgens hebben zij samen het Vaccination Credential Initiative (VCI) opgezet.

Onder deze bedrijven vallen bijvoorbeeld Microsoft, Oracle en de MITRE corporation. Het doel van het VCI is het bevorderen van digitale vastlegging van COVID-19 vaccinaties.

Volgens een rapport van persbureau Reuters is de VCI bedoeld om “mensen te helpen gecodeerde digitale kopieën van hun immunisatiegegevens te krijgen die zijn opgeslagen in een digitale portemonnee naar hun keuze”.  

Reden hiervoor: “omdat het huidige systeem geen gemakkelijke toegang en mogelijkheid tot het delen van verifieerbare vaccinatiegegevens biedt”. Hierbij kun je je afvragen of dit niet juist voordelen zijn in het kader van privacy en medische geheimhouding.

Website van het Vaccination Credential Initiative

Een digitaal profiel dat verder gaat dan vaccinatie

Het initiatief is een samenwerking tussen publiek en private organisaties. Deze organisaties zetten zich in om individuen te voorzien van digitale vaccinatiegegevens. Het dor is om deelnemers hun gezondheid te kunnen beschermen en verbeteren. Ook moeten deelnemers hun gezondheidsstatus kunnen aantonen om te kunnen reizen. Dit geldt ook voor werk, school en overig.

Dit alles is gebaseerd op een gemeenschappelijk kader van digitale vaccinatie wallets. Dit lijkt enigszins op wat we inmiddels kennen bij cryptovaluta. Deze digitale portemonnees van de VCI heten ‘Smart Health Cards‘. Deze worden gebruikt om over organisatorische en jurisdictiegrenzen heen te werken. Deze Health Cards zijn onderdeel van een nieuwe wereldwijde infrastructuur voor beheer van vaccinatiegegevens.

Gelijkenissen tussen VCI en Commons Project Foundation van WEF

De belangrijkste speler op de VCI website en tevens belangrijkste financier is de Commons Project Foundation. Deze stichting runt in samenwerking met het World Economic Forum (WEF) het Common Trust Network.

Deze organisatie heeft drie doelen die vergelijkbaar zijn met die van het VCI. Om de doelen te bereiken, wordt het Common Trust Network aangedreven door een wereldwijd register van vertrouwde laboratorium- en vaccinatiegegevensbronnen. Ze willen “standaardoplossingen voor laboratoriumresultaten en vaccinatierecords om resultaten digitaal toegankelijk te maken.”

CommonPass: oplossingen voor een Coronapaspoort en digitale identificatie

Een ander verwant project van het WEF is CommonPass. Dit kun je zien als een product van de Commons Project Foundation. CommonPass is het digitaal paspoort in de vorm van een app om je corona vaccinatiestatus aan te tonen. CommonPass wordt ondersteund door de Rockefeller Foundation. Een stichting van een van de machtigste families ter wereld, de Rockefellers. In 2010 publiceerde zij al een rapport dat een scenario schetste dat exact overeenkomt met de huidige Coronacrisis. Ze noemde dit Scenario “Lock Step”.

Pagina uit rapport van de Rockefeller Foundation.
Een pagina uit de “Scenarios for the Future of Technology and International Development” van de Rockefeller Foundation, gepubliceerd in Mei 2008.

CommonPass is zowel een framework als een app die individuen toegang geeft tot hun labresultaten en vaccinatiegegevens. Deze personen geven akkoord om hun informatie te gebuiken om hun COVID-status te valideren. Het idee is om geen andere onderliggende persoonlijke gezondheidsinformatie te onthullen.

Werking van CommonPass uitgebeeld.

Huidige sponsors en leden van CommonPass zijn JetBlue, Lufthansa, Swiss International Airlines, United Airlines en Virgin Atlantic. Deze bedrijven zijn ook lid van het Common Trust Network.

WEF en VCI vergelijkbare doelen, maar waarom?

Deze overlap tussen de Commons Project Foundation (WEF) en het VCI laat zien dat het WEF zelf is betrokken bij het VCI. Al lijkt het soms indirect via hun partners bij de Commons Project Foundation. Dezelfde organisaties opereren dus onder verschillende namen maar met overlappende geo-politieke doelen.

Overlap in Geo-Politieke Doelen

Medeoprichters van de Commons Project Foundation zijn Paul Meyer en Bradley Perkins. Zij hebben al lange tijd banden met de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC, het Amerikaanse RIVM) en het International Rescue Committe (IRC).

Het IRC, dat gerund wordt door Tony Blair-protegé David Milliband, ontwikkelde een biometrisch ID- en vaccinatiegegevens-systeem voor vluchtelingen in Myanmar in samenwerking met de ID2020 Alliance. En de ID2020 Alliance werkt weer samen met de Rockefeller Foundation!

Daarnaast financiert de ID2020 Alliance ook weer de Commons Project Foundation. De Commons Project Foundation wordt gesteund door Microsoft; een van de belangrijkste bedrijven achter de VCI.

Draagbare Gezondheids ID’s en Digitale Wallets

Er is dus een grote overlap tussen digitale vaccinatiedossiers en het streven naar een nieuwe wereldwijd digitaal identiteitssysteem. Dit is geen toeval, aangezien beide worden gepromoot door Commons Project en het VCI. Maar er zijn meer connecties.

De ontwikkelaar van het SMART Health Cards framework bij Microsoft Health, Josh C. Mandel, merkte in een presentatie op dat het framework integraal deel uitmaakt van de inspanningen op het gebied van vaccinatiepaspoorten.

Persoonlijke informatie vastgelegd

Naast de vaccinatiestatus zullen in de SMART Health Cards overige persoonlijke informatie vastgelegd worden, waaronder: de volledige naam, het geslacht, de geboortedatum, het mobiele telefoonnummer en het e-mailadres. Het VCI zal dat mogelijk nog verder uitbreiden zodat vaccinatiestatus en Coronapaspoorten slim gebruikt kunnen worden als startpunt voor verregaande digitale identificatie op wereldwijd niveau. Dit laatste is een doel van de ID2020 Alliance.

Partners van de Vaccine Alliance

Meer gegevens vastgelegd dan noodzakelijk

Mandel zegt dat de SMART Health Cards toch ook gebruikt kunnen gaan worden voor het vastleggen van economische activiteit, zoals het huren van een auto. Een voorbeeld hiervan is het pilotproject Gavi, een samenwerking tussen de Vaccine Alliance en Mastercard in Afrika.

Minder rechten voor niet gevaccineerden

Dit soort geluiden hebben we al eerder gehoord van Hugo de Jonge, die vindt dat niet-gevaccineerde burgers minder rechten hebben dan wél gevaccineerden. Dit soort praktijken doen denken aan de Apartheid in Zuid-Afrika of de davidster in de Tweede Wereldoorlog. Kun je straks geen boodschappen meer doen zonder het tonen van je CommonPass status?

Rookgordijn

De initiatieven worden gepresenteerd als middel voor het heropenen van faciliteiten en reizen door vaccinatie voor het Coronavirus. De initiatieven zijn echter bedoeld om voor veel meer gebruikt te worden. Het is een eerste stap richting het model van China waarbij iedereen wordt gevolgd en wordt bijgehouden wat je doet.

Een hogere zorgverzekeringspremie als je niet gevaccineerd bent? Niet meer kunnen reizen? Het aan moeten tonen van je medische geschiedenis wanneer je een winkel binnengaat? Het behoort allemaal tot de nieuwe mogelijkheden.

Immunisatiegeschiedenis

Openbare informatie over bijvoorbeeld de SMART Health Cards laat zien dat ze “de bouwstenen zijn die in de hele gezondheidszorg gebruikt kunnen worden”. Het gaat dus om een immunisatiegeschiedenis die verdergaat dan alleen COVID-19 vaccinatie.

Gesponsord door geheime diensten en techgiganten

Het SMART Health Cards framework is ontwikkeld door een team onder leiding van de hoofdarchitect van Microsoft Health, Josh Mandel. Voorheen was had hij een leidinggevende rol bij bij Verily (voorheen Google Life Sciences). Verily is momenteel nauw betrokken bij COVID-19 tests in de Verenigde Staten en koppelt de resultaten van COVID-19 tests aan hun Google accounts. Andere initiatieven van Verily zijn bekritiseerd vanwege nog steeds onopgeloste privacyproblemen.

DNA databanken voor analyse

Van bijzonder belang is ook dat Verily een project genaamd “Project Baseline” is gestart. Verily is een dochteronderneming van Google. Sinds 2017 heeft Verily als doel om “bruikbare genetische informatie te verzamelen” met de focus op “volksgezondheid”. Tijdens de Coronacrisis is Project Baseline een belangrijk onderdeel geworden van COVID-19 tests van Verily. Hierdoor is de verontrustende mogelijkheid ontstaan dat Verily DNA-gegevens van Amerikanen heeft verkregen via de testfaciliteiten.

Google en DNA-testbedrijven

Goolge is al enkele jaren nauw betrokken bij het verzamelen van genomische gegevens. Zo richtte Google in 2013 “Genomics” op met als doel het opslaan van DNA-gegevens in Google Cloud-servers om te analyseren. Deze dochteronderneming is nu bekend als “Cloud Life Sciences”. Het heeft AI-algoritmen ontwikkeld die bijvoorbeeld mutaties kunnen identificeren in het DNA van individuen die men van hun ouders erft.

DNA onderzoeksbedrijven van familieleden

Google heeft ook nauwe banden met DNA-testbedrijven zoals Ancestry.com. Ancestry werd onlangs gekocht door de beruchte en machtige Blackstone. Een vermogensbeheerder en investeringsbedrijf dat samen met Vanguard een meerderheidsbelang heeft in bijna alle grote bedrijven ter wereld. Ancestry deelt ook gegevens met een geheimzinnige Google-dochteronderneming die DNA gegevens gebruikt om levensduurverlengende therapieën te ontwikkelen.

De vrouw van Google-medeoprichter Sergey Brin, Anne Wojcicki is ook nog eens medeoprichter en CEO van DNA-testbedrijf 23andMe. Dat eerder al eens beschuldigd van het toesturen van nep-analyses van DNA van hun klanten. Wojcicki is ook de zus van de CEO van YouTube, Susan Wojcicki. Het is een kleine club en jij bent er niet lid van!

Een interne video van Google die gelekt is toont de visie binnen Google aan, dat alles over iedereen wil bijhouden

Banden met inlichtigingendiensten

De COVID-19 Healthcare Coalition omschrijft zichzelf als een “samenwerking tussen publiek- en private die de kritieke infrastructuur in staat heeft gesteld om analyses te delen”. Oftewel, het delen van COVID-19 testresultaten tussen verschillende gezondheidszorginstellingen (over landsgrenzen heen). Deze organisatie is nauw betrokken bij VCI en de MITRE Corporation. Benoemenswaardig is daarbij dat MITRE een bekende aannemer is voor de Amerikaanse overheid en met name de CIA.

Nog meer COVID-19 initiatieven

Het voorspellen van COVID-19 diagnoses en uitvoeren van DNA-analyses heeft ook de interesse gewekt van Salesforce. Een veelgezien bedrijf bij WEF evenementen en andere elitaire bijeenkomsten. Salesforce is een van de drie bedrijven die COVID 360 heeft gecreëerd. De “senior vice president” van Salesforce, Bob Vanstraelen omschrijft dit als een “volledig gratis coronavirus behandelingsoplossing voor patiënten en risicogroepen.”.

COVID 360 is een cloud-oplossing die gehost wordt door de Israëlische tak van Deloitte in samenwerking met het AI-bedrijf Diagnostic Robotics. COVID 360 maakt gebruik van voorspellende modellen en analyses en past het toe op COVID-19 zodat “overheidsinstanties of zorginstelllingen individuen kunnen identificeren in de nabijheid van een potentieel positief coronavirusgeval.”. Ook willen ze overheden helpen om op basis hiervan “behandelingsregimes en risicoprofielen” op te stellen.

Verregaande belangenverstrengelingen

Marc Benioff is de CEO van Salesforce en was eerder topman bij Oracle. “Toevalligerwijze” is Oracle ook een sponsor van VCI en werd opgericht als een spin-off van een CIA-project met dezelfde naam. Topmanagers bij Oracle hebben nauwe banden met o.a. de oude Trump-regering maar ook met Israële regering.

Marc Benioff, CEO van Salesforce

Benioff heeft echter niet alleen een geschiedenis gerelateerd aan de CIA maar hij is ook betrokken bij het World Economic Forum (WEF). Hij is lid van de raad van bestuur van het WEF maar ook inaugurele voorzitter van het “Centre for the Fourth Industrial Revolution”.

Een revolutie die WEF-oprichter Klaus Schwab bedacht en een samenvoeging van fysieke, digitale en biologische identiteiten ambieert. Benioff is ook eigenaar van Time magazine, dat onlangs een hele editie uitgaf gericht op het promoten van de Great Reset en de Vierde Industriële Revolutie van het WEF.

Het Vaticaan doet ook mee. Niet alleen religie maar ook kapitalisme.

Dat Benioff een belangrijke speler is moet nu duidelijk zijn. Maar wacht, er is meer! Hij is ook lid van de “Council for Inclusive Capitalism”. Een samenwerking van het Vaticaan (ja uit Italië!) en oligarchen om een “inclusiever, duurzamer en vertrouwder economisch systeem” wil creëren voor de eenentwintigste eeuw.

Andere leden van deze Council zijn Lynn Forester de Rothschild (naaste medewerker van Jeffrey Epstein en de Clintons). Mark Carney VN gezant voor Klimaatactie en voormalig gouverneur van de Bank of England. William Lauder: uitvoerend voorzitter van Estée Lauder. Topmanagers van MasterCard, Visa, Dupont, Merck, Johnson & Johnson, BP en Bank of America. Ook zijn de belangrijkste hoofden van Ford en de Rockefeller Foundation aangesloten.

De Council for Inclusive Capitalism.

Kruisbestuiving van machthebbers

Benioff is een goed voorbeeld van de kruisbestuiving tussen groepen oligarchen en hun bijbehorende stichtingen en organisaties. Deze gebruiken ze voor samenwerking en vormen een netwerk om een agenda na te streven. Het moge duidelijk zijn dat politiek, regeringen en vooral ook burgers in alle facetten van hun leven worden beïnvloed door deze organisaties.

De drang om digitale identiteit, vaccinatiegegevens en economische activiteit van individuen te combineren lijkt een inspanning van verschillende organisaties. Kijken we echter dieper naar de connecties dan wijst dit op een gecoördineerde poging om niet alleen een dergelijk systeem te implementeren, maar ook om dit acceptabel te maken onder de wereldbevolking.

De Europese Commissie en de vaccinatiestrategie vlak voor de Coronacrisis

Hoewel het Coronavirus niet direct wordt genoemd heeft de Europese Commissie in 2018 en een laatste update in Q3 2019 al een roadmap uitgebracht voor de “implementatie van acties door de Europese Commissie voor het versterken van samenwerking tegen ziektes die met vaccinaties voorkomen kunnen worden.”.

EU vaccinatie roadmap

Deze roadmap toont ook plannen voor een vaccinatiepaspoort voor alle burgers van de EU. Het is de vraag waarom de timing van deze plannen precies in lijn loopt met de uitbraak van het Coronavirus sinds 11 maart 2020. De eerste melding van besmetting is vastgesteld op 27 februari. Slechts 2 jaar na publicatie van deze roadmap.

Coronapaspoort in Nederland

Het Coronapaspoort wordt nu langzamerhand ook in Nederland “verkocht” aan het volk. Zo publiceerde het RIVM een niet-representatief onderzoek. De conclusie uit dit onderzoek was dat “7 op de 10 deelnemers het zien zitten om hiermee toegang te krijgen tot evenementen, culturele locaties, werk en onderwijs”.

RIVM onbetrouwbaar en enkel uitvoerend

Tijdens de Coronacrisis is gebleken dat het RIVM een totaal onbetrouwbaar instituut is. Ook is dit onderzoek selectief uitgevoerd uit aangemelde deelnemers via de GGD. De RIVM meldt zelf dat dit niet representatief is voor de gehele Nederlandse bevolking. Deze nieuwe peiling kan dan ook weggeschoven worden als een mislukte poging tot publieksbeïnvloeding onder druk van het WEF en de Rockefeller Foundation.

De dwang tot het inleveren van je mensenrechten

De poging om dit allesomvattende digitale identificatiesysteem acceptabel te maken is opmerkelijk. Met name omdat het belangrijkste verkoopargument tot nu toe pure dwang is geweest. Ons wordt verteld dat zonder zo’n systeem we niet meer naar werk of naar school kunnen terugkeren, nooit meer kunnen reizen of nooit normaal aan de economie mogen deelnemen.

De presentatie verbergt de intentie

Hoewel dit op deze manier wordt gepresenteerd is het belangrijk om erop te wijzen dat dwang een ingebouwd onderdeel is van deze infrastructuur. Indien geïmplementeerd zal het gebruikt worden om menselijk gedrag op grote schaal te wijzigen en controleren.

Het dragen van mondkapjes en bijkomende mondkapjesplicht kan gezien worden als een initiële gedragsbeinvloeding. Wanneer mensen geconditioneerd zijn om een mondkapje op te zetten voor het binnengaan van een winkel is de stap naar het tonen van een paspoort kleiner. In de invoering van meer controle via digitale identificatie zal COVID-19 vaccinatie daarbij als “introductie” en motivatie gebruikt maar de oplossing zal veel verder reiken dan dit onderwerp alleen.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.