Xi Jinping en Joe Biden

Vergaderingen en afspraken CIA en Taliban

De historische banden tussen de Taliban en de CIA, maar ook de Taliban en Saudi’s en de Pakistaanse geheime dienst Pakistani Intelligence (ISI) zijn algemeen bekend. Een paar decennia geleden was Bin Laden bijvoorbeeld een heldhaftige strijder die gefinancierd werd door de CIA om tegen de voormalige Sovjet-Unie te vechten in Afghanistan.

In een bericht van CNBC is te lezen dat de hoogste leiding van de CIA in het geheim ontmoetingen had met de Taliban, voorafgaand aan de evacuaties die in het nieuws zijn gekomen. Dit werd oorspronkelijk gerapporteerd door de Washington Post.

Hierin is te lezen dat de CIA directeur William Burns een geheime meeting had met Taliban oprichter en politieke leider Abdul Ghani Baradar. Er kan gespeculeerd worden dat zo’n meeting van hoogste leiders niet zomaar wordt ingepland en er diverse overleggen aan vooraf zijn gegaan.

Bron: CNBC – https://www.cnbc.com/2021/08/24/cia-chief-secretly-met-taliban-leader-as-biden-faces-pressure-over-afghan-evacuation-deadline.html

China is geïnteresseerd in grondstoffen

De Verenigde Staten hebben al jarenlang enorme schulden bij China. Is de overdracht aan China een tegemoetkoming van Biden? Duidelijk is wel dat China samen (gaat) werken met de Taliban om (meer) grondstoffen te gaan delven. China is al actief in Afghanistan sinds 2019 bij de bouw van mijnen en het delven van grondstoffen. Deze grondstoffen hebben een geschatte waarde tussen de 1 en 3 biljoen (!) dollar. Mede onder dreiging van China om levering aan de Verenigde Staten stop te zetten kan dit vekrlaren waarom de VS zich terugtrekt uit Afghanistan.

Bron: CNBC – https://www.cnbc.com/2021/08/17/taliban-in-afghanistan-china-may-exploit-rare-earth-metals-analyst-says.html

China meld “klaar te zijn voor vriendelijke banden met de Taliban” na het vertrek van Westerse troepen.

China deelt een grens van 76 kilometer met Afganistan. Een van haar zorgen is dan ook dat het een vertrekpunt wordt voor Oeigieren (islamieten) om zich te verzetten tegen de CCP bij het grensgebied van Xinjiang. De Chinese delegatie-top, de Chinese minister van buitenlandse zaken Wang Yi zegt echter dat Afghanistan beloftes heeft gedaan om dit te voorkomen. In ruil zal China economische ondersteuning aan Afghanistan bieden, o.a. in de vorm van investeringen in de opbouw van Afghanistan.

China staat maar al te graag open om samen te werken met de Taliban. Niet alleen voor de grondstoffen maar ook is het een goede basis om een totaliteir regime op te richten, vergelijkbaar met het CCP model.

Dat elk land zijn eigen belangen behartigt en dit tot conflicten leidt blijkt uit een publicatie van januari 2021; “Afghanistan wilde Chinese investering voor grondstoffen delving. En kreeg in plaats daarvan een Chinees spionage netwerk

Hier kan men afvragen hoelang dit netwerk van China al operatief is in Afghanistan en hoe er naartoe gewerkt is om meer invloed uit te oefenen binnen het land. En wat was daarin de rol van de Verenigde Staten?

Taliban gebruikt Chinese propaganda technieken. Publiek gematigd, in werkelijkheid nog steeds inhumaan.

De Taliban leert graag van China hoe ze een totalitair regime toepassen. Dit blijkt ook uit de “vriendelijke” nieuwe presentatie van de Taliban, waarbij het persconferenties geeft en aanwezig is op social media zoals Twitter. Het is een bizarre tijd waarin een ex-Amerikaans President verbannen is van Twitter maar een terroristische organisatie alle vrijheid krijgt om te publiceren. Deze tactiek lijkt afgekeken van China waarbij een smetteloze, progressieve indruk gewekt wordt via de media terwijl er op de achtergrond mensenrechten worden geschonden.

Dit is uiteraard pure propaganda, blijkt ook uit andere berichten:

Taliban zegt niet af te zien van het afsnijden van handen als straf.

Taliban voert deur-tot-deur mensenjacht uit.

Taliban zegt Afghaanse vrouwen om binnen te blijven omdat soldaten ‘niet getraind’ zijn om hen te respecteren.

Executies en gedwongen huwelijken in Taliban-veroverd gebied.

Chantage door geheime diensten en gestolen videobeelden van Hunter Biden

Afgelopen jaar is naar buiten gekomen dat de zoon van Joe Biden, Hunter Biden, er een flamboyant leven op nahoudt met drugs en (minderjarige) prostituees. In een video opname is ook te zien dat Hunter Biden aan een prostituee verteld dat zijn laptop met compromiterende video-opnames is gestolen, door russen. Of dit drugsdealers zijn zoals hij vermoedt of een geheime dienst is onduidelijk. Hij sluit zelf de mogelijkheid niet uit dat het geheime diensten waren, gezien zijn familierelatie met de president van de Verenigde Staten.

The Russians have videos of me doing crazy f***ing sex!’ Hunter Biden is seen in unearthed footage telling prostitute that Russian drug dealers stole ANOTHER of his laptops

Hunter Biden blew his money on prostitutes, drugs and luxe cars - Flipboard

Het moge duidelijk zijn dat Hunter Biden een controversieel persoon is en de videos van hem gebruikt kunnen worden als chantage. Was China hierbij betrokken? Kunnen deze videos gebruikt worden als pressiemiddel om Joe Biden te doen bewegen Afghanistan te verlaten?

1 REACTIE

  1. Ik vraag mezelf echt af of deze journalist dronken was toen hij het schreef, zo niet dat moet deze persoon eens met een dokter gaan praten.
    Afghanistan is een reuzendoder gebleken en de VS is vol in het zwaard gelopen, ze hebben teveel gewild.
    Toen de missie geklaard was, hadden ze moeten vertrekken, maar voor de zakenmannen in Washington was de giftige honing honingzoet en zaten vastgeplakt aan een oorlog welke voor het geloof makkelijk te winnen was, maar uiteindelijk de kop, het geloof, het vertrouwen en heel veel geld heeft gekost. Had de VS elke Afghaan € 50.000,= gegeven, dan waren ze nog goedkoper uit geweest.
    China is bij vertrek hier direct als weldoener en betrouwbaar geacht (voorbeelden en info uit Pakistan) zakenpartner ingedoken en infrastructuur (Weg-, Spoor-, 5G-, Stedenbouw & Vliegvelden) gaan aanbieden voor grondstoffen welke anders van ver moeten komen en dan misschien nog van mindere kwaliteit zijn. En als je dan toch spoor aanlegt, dan maakt het niet uit of je een tweebaans- of een vierbaansspoor aanlegt richting China, kan ik mezelf voorstellen dat er in China gedacht wordt.

    De VS is dolende, die weet zelf niet meer waar ze mee bezig zijn, alles glipt door hun handen, alleen GB, Canada en Australië aangevuld met Japan is nog over en ik hoop/neem aan dat de EU net als ASEAN lekker neutraal blijft, terwijl de VS zijn laatste zelfmoordpoging pleegt tegen Rusland in de Oekraïne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.